Čermákova 1231/4, Praha 2 - Vinohrady

(+420) 608 812 230

Oliveira s.r.o.

IČO: 05943868

DIČ: CZ05943868

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • TripAdvisor - Black Circle

© 2016 by OLIVEIRA

Cibulové čatní s portským

November 9, 2016

 

K tomuto cibulovému čatní s portským nás inspiroval časopis Albert. Je jednoduchý, výsledek vynikající a pro většinu ingrediencí stačilo natáhnout ruku do poličky v našem marketu. Čatní se perfektně hodí jak k masu, tak k tvrdým sýrům.

 

Ingredience:

100 ml olivového oleje

8 středních červených cibulí (nakrájených na tenké plátky)

180 ml portského vína Valriz

180 ml červeného vinného octa

150 g hnědého cukru

Sůl a pepř

 

Postup:

Rozehřejte v hrnci nebo hlubší pánvi na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8-10 minut doměkka. Osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5-2 hodiny. Cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Ihned zkonzumujte nebo uchovávejte v lednici.

 

Náš tip?

Chleba z pekařství od Antonína (ano, odtud bereme ten chleba, který Vám všem tolik chutná)

Azorský kravský sýr

Cibulové čatní

Mix zelených lístků

 

Dejte nám vědět, jak Vám chutnalo!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Nedávné příspěvky

November 9, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Klíčová slova
Please reload