Cibulové čatní s portským

K tomuto cibulovému čatní s portským nás inspiroval časopis Albert. Je jednoduchý, výsledek vynikající a pro většinu ingrediencí stačilo natáhnout ruku do poličky v našem marketu. Čatní se perfektně hodí jak k masu, tak k tvrdým sýrům.
Ingredience:
100 ml olivového oleje
8 středních červených cibulí (nakrájených na tenké plátky)
180 ml portského vína Valriz
180 ml červeného vinného octa
150 g hnědého cukru
Sůl a pepř
Postup:
Rozehřejte v hrnci nebo hlubší pánvi na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8-10 minut doměkka. Osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5-2 hodiny. Cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Ihned zkonzumujte nebo uchovávejte v lednici.
Náš tip?
Chleba z pekařství od Antonína (ano, odtud bereme ten chleba, který Vám všem tolik chutná)
Cibulové čatní
Mix zelených lístků
Dejte nám vědět, jak Vám chutnalo!