top of page

Cibulové čatní s portským



K tomuto cibulovému čatní s portským nás inspiroval časopis Albert. Je jednoduchý, výsledek vynikající a pro většinu ingrediencí stačilo natáhnout ruku do poličky v našem marketu. Čatní se perfektně hodí jak k masu, tak k tvrdým sýrům.


Ingredience:

100 ml olivového oleje

8 středních červených cibulí (nakrájených na tenké plátky)

180 ml portského vína Valriz

180 ml červeného vinného octa

150 g hnědého cukru

Sůl a pepř


Postup:

Rozehřejte v hrnci nebo hlubší pánvi na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8-10 minut doměkka. Osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5-2 hodiny. Cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Ihned zkonzumujte nebo uchovávejte v lednici.


Náš tip?

Chleba z pekařství od Antonína (ano, odtud bereme ten chleba, který Vám všem tolik chutná)

Azorský kravský sýr

Cibulové čatní

Mix zelených lístků


Dejte nám vědět, jak Vám chutnalo!

#azorskýkravskýsýr #olivovýolej #portské

Nedávné příspěvky
Archive
Klíčová slova
Zatím žádné štítky
bottom of page