top of page

Cibulové čatní s portským



K tomuto cibulovému čatní s portským nás inspiroval časopis Albert. Je jednoduchý, výsledek vynikající a pro většinu ingrediencí stačilo natáhnout ruku do poličky v našem marketu. Čatní se perfektně hodí jak k masu, tak k tvrdým sýrům.


Ingredience:

8 středních červených cibulí (nakrájených na tenké plátky)

180 ml červeného vinného octa

Sůl a pepř


Postup:

Rozehřejte v hrnci nebo hlubší pánvi na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji opékejte 8-10 minut doměkka. Osolte a opepřete. Vlijte portské a ocet, přidejte cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a zvolna vařte 1,5-2 hodiny. Cibule by měla být úplně měkká a tekutina mít konzistenci sirupu. Nechte vychladnout, čatní ještě zhoustne. Ihned zkonzumujte nebo uchovávejte v lednici.


Náš tip?

Chleba z pekařství od Antonína (ano, odtud bereme ten chleba, který Vám všem tolik chutná)

Cibulové čatní

Mix zelených lístků


Dejte nám vědět, jak Vám chutnalo!

Nedávné příspěvky
Archive
Klíčová slova
Zatím žádné štítky
bottom of page